Shanghai ZhiBei Information Consulting Co., Ltd

Zprávy

Rychlá diagnostika SARS-CoV-2 Ab rychlý test založený na CRISPR-Cas19
Čas vydání: 2020-08-12 09:56:14  Hity: 12


Předchozí pandemie nás naučily, že rychlé a snadno dostupné metody detekce jsou důležité pro účinné reakce na veřejné zdraví. Současné metody detekce SARS-CoV-2 však často vedou k dosažení výsledků hodiny nebo dokonce dny.

16,2020, Kalifornská univerzita, San Francisco, Qiu Huayan a Mammoth Biosciences



2_副本.jpg Vědci hlásí test založený na Crispr něco Cas12, který dokáže identifikovat SARS-CoV-2 z RNA extrahované z dýchacích výtěrů pacientů s vid-19. Test, nazvaný " SARS-CoV-2 DNA endoenzymový endoenzymový systém Crispr pro trans-reporting " (DETECTR). Test odebírá vzorek RNA, přepisuje ji zpět do DNA a poté ji amplifikuje pomocí techniky zvané izotermální amplifikace. Genové sekvence SARS-CoV-2 obálky (e) a Nucleocapsid (N) jsou pak detekovány pomocí CRISPR něco Cas12, který štěpí reportérové ​​molekuly, které potvrzují přítomnost viru. Autoři testovali systém na klinických vzorcích od 36 pacientů COVID-19 a 42 dalších pacientů s onemocněním dýchacích cest. Ve srovnání s RT-PCR používanou Centry pro kontrolu a prevenci nemocí ve Spojených státech byla pozitivní prediktivní přesnost 95% a negativní prediktivní přesnost 100%.

Na rozdíl od RT-PCR, která obvykle trvá několik hodin, než se detekuje a vyžaduje speciální vybavení a horký a studený cyklus, má DETECTR pouze dvě pevné provozní teploty a po přibližně 45 minutách může fungovat jako domácí těhotenský test, přečtěte si výsledky na vizuální liště.

zmkm-800_800.jpg


Předchozí: V reakci na celosvětové vypuknu...

další: No